Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4129 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 511 g
Tuky 213 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý nepečený cheesecake v kombinaci s nakyslou chutí čerstvého ovoce bude ozdobou každé oslavy, nedělního obědu nebo prostě jen tak jako sladká tečka k odpolední kávě. Dezerty do skleničky nejen výborně chutnají, ale navíc jsou i efektní a jednoduché na přípravu. Dokonce si je můžete připravit i do uzavíratelné skleničky a vzít si svůj nepečený osvěžující dezert i do práce.

Suroviny

sušenky 1 bal
máslové, nebo Lotus
Krém
plátková (3 plátky)
např. Philadephia
krystalový cukr 80 g
sůl 1 špetka
Ovocné želé
(2 plátky)
Na ozdobení
ovoce

Postup

1

Půl balení sušenek dejte do pevnějšího sáčku a rozdrťte válečkem, nebo rozmixujte v mixéru.

2

Dejte nabobtnat 3 plátky želatiny (do krému).

3

Smíchejte mascarpone, krémový sýr (Philadelphie), oba cukry a sůl.

4

V hrnci zahřejte smetanu pod bod varu a stáhněte z plotýnky. Přidejte vyždímanou želatinu a rozmíchejte. Po troškách vmíchejte smetanu s želatinou do připravené směsi z mascarpone a Philadelphie.

5

Do připravených skleniček vsypte nadrcené sušenky tak, aby pokryly dno. Množství dle vlastního uvážení a chuti. Sušenky není potřeba přimačkávat. Nechte je volně.

6

Na připravené sušenky navrstvěte připravený krém. Ideálně ho přendejte do cukrářského sáčku a rovnoměrně rozdělte. Do krému můžete vložit i připravené ovoce.

7

Povrch uhlaďte a dejte na chvilku vychladit – stačí 30 minut.

8

Nechte nabobtnat želatinu na želé.

9

Do rendlíku dejte ovocné pyré (např. malinové), přidejte cukr a zahřejte pod bod varu (nesmí se vařit). Sundejte z plotny, přidejte vyždímanou želatinu a promíchejte.

10

Připravenou směs vychlaďte – rendlík s ovocným pyré dejte do studené vody a míchejte do vychlazení.

11

Vychlazenou ovocnou směs nalijte na zchlazené cheesecaky a ozdobte částí ovoce, půlkou sušenky a nechte vychladit v lednici. Ideálně přes noc.

12

Druhý den můžete dozdobit zbytkem ovoce, kousky sušenek a rovnou podávat.

Poznámka: cheesecake je možné udělat i jako dort do jedné formy – průměr 21cm.

 

Apetit magazín