Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
jablkový koláč
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 51
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2613 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 272 g
Tuky 158 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert je mnohem jednodušší, než vypadá – i proto, že pracujete s hotovým listovým těstem

Suroviny

skořice ½ ČL
mletá
oloupaná, rozčtvrcená

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C.

2

V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo, přisypte cukr a počkejte, až začne zlátnout. Přimíchejte skořici, přidejte jablka a vařte asi deset minut. Občas jablka zamíchejte, aby se pěkně obalila v karamelové šťávě. (Ovoce sice ze začátku pustí šťávu, ale ta brzy zhoustne.

3

Těsto rozválejte a propíchejte ho vidličkou.

4

Jablka přemístěte do koláčové formy o průměru 20 cm (bez odnímatelného dna).

5

Těsto položte na ovoce tak, aby asi o dva centimetry přečnívalo, a po okraji formy ho jemně zatlačte do jablečné směsi. Pečte, dokud těsto nevyběhne a nebude pevné a lákavě zlatavé.

6

Nechte dezert asi pět minut odpočinout ve formě. Nožem pak objeďte okraj formy, abyste uvolnili případné připečené těsto.

7

Pak přes formu položte talíř a koláč vyklopte.

8

Podávejte teplý či studený, jen tak nebo se šlehačkou kysanou smetanou či zmrzlinou.

Související články

Komentáře

30.08.2008 10:28
Recept podle tohoto rozpisu jsem nezkoušel, ale znám ho! Vřele doporučuji, najdete ho taky pod názvem "tatin" ve francouzské kuchyni. V apetitu se již objevilo několik verzí a tato se jeví jako jedna z těch lepších. v každém případě se připravte na vynikající chiť!
01.09.2008 13:39
Pekla jsem ho o víkendu a musím na sebe prásknout, že manželovi zbylo jen pár kousků. Byl tak skvělý, že jsem ho téměř celý snědla sama :-)

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...