Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omeleta s chipolatou & jarní cibulkou
Omeleta s chipolatou & jarní cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Omeleta s chipolatou & jarní cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2159 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 138 g
Tuky 133 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zlaté klobásky s vejci.

Suroviny

olivový olej 1 PL
chipolata
chleba 2 plátky
nakrájené na kousky
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
česnek 2 stroužky
nasekaný
sůl
pepř mletý

Postup

1

V nepřilnavé pánvi o průměru 20 cm rozpalte 1 lžíci olivového oleje. Položte na ni asi 350 g klobás chipolata (prodávají supermarkety v boxech poblíž chlazených mas) a sedm až osm minut je opékejte. Mezitím do velké mísy rozklepněte 6 vajec a prošlehejte je vidličkou. Přidejte 2 krajíčky chleba nakrájeného na kousky, 2 nasekané jarní cibulky, 2 nasekané stroužky česneku a mírně osolte a opepřete.

2

Rozehřejte gril v troubě. Nalijte vaječnou směs do horké pánve a na mírném plameni pečte šest až sedm minut, až vejce zcela ztuhnou. Pak pánev přesuňte na dvě tři minuty pod gril, aby vajíčka a klobásky zezlátly. Přesuňte na kuchyňské prkénko a podávejte nakrájené na čtvrtiny nebo na osminy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín