Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem
Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pálivé rybky & majonéza s pečeným česnekem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1914 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 101 g
Tuky 109 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé rybky skvěle doplňuje výrazná česneková majonéza.

Suroviny

škrob 50 g
kukuřičný
mouka rýžová 50 g
hořčice anglická 2 PL
v prášku nebo mletá
paprika mletá uzená 2 PL
sladká
kajenský pepř 2 ČL
+ k podávání
sardinka 400 g
drobné rybky čerstvé nebo mražené, např. šproty, sleďi, sardinky, grundule..viz Něco navíc
rostlinný olej
na smažení
na klínky
Na majonézu s pečeným česnekem
česnek 4 stroužek
nejlépe mléčný
olivový olej 1 PL
sůl vločková
mořská
pepř
čerstvě mletý
majonéza 5 PL
z poloviny citronu

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Na majonézu položte neoloupaný česnek na kousek alobalu, pokapejte olejem, posypte špetkou soli. Pečte 25–30 minut doměkka. Nechte zchladnout, pak stroužky vymačkejte do misky, přidejte ostatní suroviny a jemně promíchejte.

2

Do mísy sesypte kukuřičný škrob, rýžovou mouku, hořčičný prášek, uzenou papriku a kajenský pepř do mísy a dobře promíchejte. Přidejte rybky a důkladně promíchejte, aby se pěkně ze všech stran obalily kořeněnou směsí.

3

Rendlík naplňte maximálně z 1/3 olejem a rozehřejte na 180°C (kostka bílého pečiva zhnědne za 30 sekund). Rybky smažte po dávkách 4–5 minut, pěkně dokřupava. Osušte na papírových utěrkách, osolte a udržujte teplé v mírně rozehřáté troubě. Podávejte s majonézou s pečeným česnekem, špetkou vločkové mořské soli a kajenského pepře a citronem.

NĚCO NAVÍC
Mražené rybky nechte rozmrznout přes noc v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč