Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 143 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 24 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dá se připravit až 48 hodin předem. Na šest porcí potřebujete 4 velké červené papriky.

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
červený, na dochucení

Postup

1

Kleštěmi je přidržte nad plameny plynového sporáku a otáčejte jimi, aby se slupka opálila. Můžete je také vložit pod gril v troubě, dokud slupka nezačne černat a praskat. (Pod ní se po oloupání objeví šťavnatá dužina, která opečením krásně zvláční.)

2

Pak je na deset minut vložte do plastového sáčku. Vyjměte, oškrábejte opálenou slupku, odstraňte semínka a nakrájejte papriky na centimetrové proužky. V míse je smíchejte s dresinkem ze lžíce červeného vinného octa a pěti lžic olivového oleje. Opepřete, osolte a přidejte pár černých oliv.

3

Mísu pokryjte fólií a dejte do chladničky. Před podáváním salát nechte dojít pokojové teploty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:45
Recept se nachází v č. 7/04, str.27

Apetit magazín