Pařížské rohlíčky podle receptu Mirky van Gils Slavíkové patří mezi pracnější druhy cukroví, svou chutí vám ovšem vynahradí každou minutu, kterou jste jejich přípravě věnovali. Rafinované trubičky s pistáciemi plněné hříšným čokoládovým krémem zmizí z talíře s cukrovím mezi prvními.
Suroviny
Postup
Vyšlehejte vejce s cukrem doběla, přidejte vanilku a nastrouhanou kůru, a nakonec vmíchejte mouku. Těsto naplňte do cukrářského sáčku. Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte kolečka
o průměru 5 cm a posypte je pistáciemi.
Pečte je ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5–6 minut. Horké placičky stáčejte přes trubičku nebo vařečku o průměru 1 cm tak, aby spodní strana byla uvnitř.
Smetanu zahřejte a čokoládu nalámejte do misky. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs nechte vychladnout a poté vyšlehejte s máslem do hladkého krému. Přesuňte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou.
Vychladlé trubičky plňte čokoládovým krémem.