Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brambory s oháňkou
Pečené brambory s oháňkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené brambory s oháňkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6253 kcal
Bílkoviny 450 g
Sacharidy 240 g
Tuky 386 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obíráte voňavé kousky masa, zajídáte opečenou cibulkou a k tomu napichujete zlatavé kousky brambor. Sen!

Suroviny

sůl
pepř mletý
salátové nebo přílohové
tymián snítky

Postup

1

Oháňku nasekanou na špalíky zalijte vodou tak, aby byla potopená, osolte, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu. Přeceďte, vývar můžete použít na jakoukoli polévku (třeba místo vody na tu na protější straně).

2

Mezitím brambory podle potřeby oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Cibuli oloupejte a pokrájejte podle chuti – může být na měsíčky nebo silnější kolečka. Předvařené oháňky dejte do pekáčku, přidejte brambory, cibuli a tymián. Osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem, poklaďte máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C.

3

Pečte 45 minut doměkka a dozlatova. Během pečení obsah pekáčku dvakrát obraťte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...