Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené husí stehno se zeleninovým ragú s houbami a celerovým pyré
Pečené husí stehno se zeleninovým ragú s houbami a celerovým pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené husí stehno se zeleninovým ragú s houbami a celerovým pyré

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5984 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 883 g
Tuky 175 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí stehna potřebují čas, ale dají se s nimi dělat divy. Mají skvělé maso, které můžete péct na nekonečně způsobů. Vždy jim bude dobře se sklenkou vína nebo s dobře vychlazeným pivem.

Suroviny

sůl
mrkev 2 ks
nakrájená nadrobno
nadrobno
oloupaná, větší překrojené
česnek 5 stroužků
drcených
šalvěj 1 svazek
tymián 5 snítek
vývar kuřecí 1 l
+ navíc dle potřeby
Na pyré
pórek 1 ks
jen bílá část
celer 500 g
očištěný a nakrájený na kostky
mléko 300 ml
oloupané
sůl
dle chuti

Postup

1

Husí stehna posypte zhruba 2 lžičkami soli a vetřete ji do nich.

2

Houby vsypte do misky a zalijte 350 ml vroucí vody, nechte 10 minut stát a poté děrovanou lžící vyjměte a dejte do misky. Tekutinu uschovejte.

3

Troubu předehřejte na 180°C. Na plotně rozpalte silnostěnnou pánev a opečte na ní stehna kůží dolů pěkně dozlatova. Trvá to asi 5 minut. Otočte a opékejte ještě 2 minuty. Vyjměte
a do pánve vsypte mrkev, cibuli, šalotky, česnek a bylinky a opékejte, aby vše změklo.

4

Přidejte namočené sušené houby, protlak, promíchejte a krátce opečte, aby protlak zesládl. Zvyšte plamen, přilijte víno a nechte krátce odvařit, přilijte tekutinu z hub, vývar, promíchejte
a vše přendejte do pekáčku. Přidejte husí stehna, zakryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte cca 1 hodinu, aby husa změkla. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočinout.

5

Pórek nakrájejte. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte pórek a opékejte, aby změkl. Přisypte celer, přilejte mléko a uvařte doměkka. Brambory uvařte v osolené vodě také doměkka. Celer
s pórkem a mlékem rozmixujte na pyré. Brambory slijte, přidejte celerové pyré a vše společně rozšťouchejte. Dochuťte solí a máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč