Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečeně s jablky a rozmarýnem
Pečeně s jablky a rozmarýnem
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Pečeně s jablky a rozmarýnem

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4625 kcal
Bílkoviny 397 g
Sacharidy 181 g
Tuky 283 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkombinujte osvědčené triky profesionálů s jednoduchým postupem – a připravte naprosto originální pochoutku! Když nebudete spěchat, čeká vás přímo božská odměna...

Suroviny

s kostí
česnek 1 stroužek
drcený
rozmarýn 1 ČL
nadrobno + snítka
jablečný ocet 2 PL
+ trocha do omáčky
rybízový džem 2 PL
+ trocha do omáčky
vývar zeleninový 500 ml
sůl
pepř
Na jablka
nadrobno
strouhanka 50 g
rozmarýn 1 ČL
nadrobno
Golden Delicious

Postup

1

V mase vytvořte několik hlubokých zářezů až ke kosti a vetřete do nich směs česneku, rozmarýnu a lžičky soli. Nechte asi dvacet minut odležet. Rozpalte troubu na 220 °C.

2

Do pekáče vložte kolečka cibule a větvičku rozmarýnu. Na ně položte maso, kostí dolů. Podlijte, zakryjte alobalem a pečte půl hodiny. Snižte teplotu na 190 °C a pečte další hodinu a půl. Odstraňte alobal a pečte ještě dvacet minut.

3

Mezitím připravte jablka. V pánvi rozpusťte máslo a dozlatova osmažte cibuli; asi deset minut. Stáhněte oheň, přidejte citronovou kůru, strouhanku a rozmarýn. Osolte a okořeňte. Jablka podélně rozkrojte, vykrojte jádřinec a naplňte cibulovou směsí.

4

Vyjměte pekáč z trouby, zvyšte teplotu na 200 °C. Jablka rozložte kolem pečínky a potřete je i maso směsí octa a džemu. Vraťte do trouby a nezakryté pečte dvacet až dvacet pět minut. Během pečení polévejte vypečenou šťávou.

5

Hotové maso i s jablky nechte v teple zakryté alobalem patnáct minut odpočívat. Šťávu slijte, pět minut povařte s vývarem a dochuťte džemem s octem.

Související články

Komentáře

25.05.2022 21:38
Výborná chuť!
12.01.2009 12:45
Úžasná kombinace sladkého se slaným. Co to dělalo s hosty, to byste měli vidět. Jen to maso bylo moc vysušené. Nevím, kde je chyba.
28.09.2008 13:32
Chcete-li uvařit něco dobrého pro hosty na kterých vám záleží, jste na správném receptu. Je to gurmánský zážitek a nenechte se odradit delším časem přípravy. Dělá se to v podstatě samo.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...