Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený úhoř v bylinkové strouhance

Pečený úhoř v bylinkové strouhance

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1365 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 65 g
Tuky 107 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Záhadná a vzácná ryba s neobvyklým tvarem těla je luxusní pochoutkou, kterou stojí za to si dopřát, i přes její vyšší cenu.

Suroviny

úhoř 1 ks
úhoř, vykuchaný, bez hlavy a kůže
+ 4 ks na dokončení
mrkev 2 ks
oloupaná, nahrubo
petržel 1 ks
oloupaná, nahrubo
kousek, oloupaný, nahrubo
malá, oloupaná, přepůlená
tymián 1 snítka
na trojobal
strouhanka
na trojobal
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
nasekaná
šalvěj 4 lístky
nasekané
rozpuštěné
maštěné s máslem, k podávání
Na pažitkový dip
pažitka 3 PL
nasekaná

Postup

1

Rybu nakrájejte na špalíky (podkovy) silné 2–3cm. Do přiměřeně velkého kastrolu dejte přepůlený citron, kořenovou zeleninu, cibuli a tymián a vše zalijte vodou. Přiveďte k varu.

2

Vložte porce ryby, ztlumte, přiklopte a nechte táhnout 5 minut. Potom je vyjměte, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

3

Promíchejte přísady na pažitkový dip, osolte a opepřete a odložte do chladu.

4

Troubu předehřejte na 220°C.

5

Strouhanku promíchejte s petrželkou a šalvějí. Kousky úhoře obalte v mouce, rozšlehaném vejci a pak v ochucené strouhance. Rozložte na plech vyložený pečicím papí- rem a pokapejte máslem.

6

Vedle položte půlky citronu řeznou stranou dolů a pečte zhruba 15 minut dozlatova.

7

Po upečení rybu ihned pokapejte pečeným citronem a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem, pečeným citronem a s pažitkovým  dipem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín