Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekáček s masem a bramborami
Pekáček s masem a bramborami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pekáček s masem a bramborami

4.4/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4008 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 429 g
Tuky 159 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Práce minimální, výsledek maximální. Budete nadšeni!

Suroviny

bez kosti
600 g
hovězí roštěná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 4 PL
česnek 4 stroužek
drcené
v celku
s pěknou slupkou, varný typ B, na plátky
na měsíčky
na nudličky
k podávání
petrželka
na ozdobení

Postup

1

Všechno maso nakrájejte na medailonky, osolte, opepřete a promíchejte s hořčicí a česnekem. Nechte v chladu marinovat alespoň hodinu, ale klidně i přes noc.

2

Pak maso zprudka osmahněte na grilovací pánvi po obou stranách, aby se zatáhlo. Slaninu nakrájejte na čtverečky asi 5x5cm.

3

Do pekáčku dejte nejdřív polovinu slaniny, pak třetinu brambor, osolte a opepřete. Poklaďte polovinou masa a posypte paprikou a cibulí. Pokračujte třetinou brambor a opět osolte a opepřete.

4

Pak navrstvěte zbylé maso, zbylou zeleninu a nakonec zbylé brambory prostřídané se slaninou. Osolte, opepřete a dejte do trouby předehřáté na 200°C.

 
5

Po 20 minutách podlijte vínem a ztlumte na 160°C. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 1,5 hodiny, až budou brambory hotové a maso měkké. Pokud se maso příliš dusí, slijte většinu šťávy.

 
6

Podávejte posypané petrželkou a s nakládanými okurkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Komentáře

07.12.2014 12:23

Moc dobré a snadné. Maso jsem naložila přes noc. Příště ale udělám jen z krkovice. Roštěná byla sušší. Nepodlila jsem vínem , ale hov vývarem a taky dobré.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč