Na tuhle lahodu z pekáče ani nepotřebujete příbor. Křidélka jezte rovnou rukama a zapíjejte pivem.
Suroviny
kuřecí křídla
16
ks
česnek
3
stroužky
drcený
zázvor (čerstvý)
5
cm
oloupaný, nastrouhaný
chilli sušené
1
špetka
mleté
chilli omáčka sladká
100
ml
sójová omáčka
4
PL
kečup
2
PL
slunečnicový olej
1
PL
k podávání
špalíky, k podávání
řapíkatý celer
špalíky, k podávání
Postup
1
Z křídel odřízněte poslední, třetí článek a zbylé dva masité ještě v kloubu oddělte. Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Křídla promíchejte v pekáčku s ostatními přísadami a strčte do předehřáté trouby. Občas zamíchejte a případně podlijte vodou.
3
Pečte asi 45 minut, až se maso začne oddělovat od kostí a šťáva se téměř vypeče. Podávejte horké s chlebem a se syrovou zeleninou pokrájenou na špalíky.
NĚCO NAVÍC
Pokud vám nestačí, že budete mít ruce ulepené od výborné kůrčičky na pečených křidélkách, připravte si k nim dip ze zakysané smetany a strouhané nivy.