Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní pánev z červených cibulí

Pikantní pánev z červených cibulí

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 731 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 82 g
Tuky 29 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Cibule je nepostradatelná jako základ většiny pokrmů. Výborná je ale i sama o sobě! Skvěle doplní třeba grilované steaky, karbanátky nebo klobásky.

Suroviny

středně velká
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
červená, bez semen, najemno
suché
vývar kuřecí 125 ml
sůl mořská
petrželka
na ozdobu

Postup

1
1 Cibule oloupejte, očistěte spodní část tak, aby částečně zůstala a držela vrstvy cibule pohromadě, překrojte napůl a poté na pět klínků.

2 V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, česnek, chilli papričky a zlehka zvolna opékejte dozlatova 3 až 5 minut. Přilijte víno a nechte ho svařit na polovinu.

3 Přilijte vývar, případně přisolte a nechte přikryté vařit asi 12 minut doměkka. Ozdobte petrželkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín