Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní polenta
Pikantní polenta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní polenta

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 195 g
Tuky 24 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdo je polentou uhranut od začátku, jiný si na její chuť musí zvykat. Pro váhavce a pochybovače je tu návod, jak polentu ochutit takovým způsobem, že si ji oblíbí okamžitě.

Suroviny

polenta 250 g
instantní
suroviny na omáčku aglio e olio - odkaz v postupu
sůl mořská
olivový olej
na potření
na ozdobu, lze vynechat

Postup

1

Polentu uvařte podle návodu na obalu. Do horké směsi vmíchejte omáčku aglio e olio, parmazán a osolte podle chuti. Rozetřete ve vrstvě o síle asi 1–1,5 cm na plech vyložený potravinářskou fólií potřenou olejem. Nechte vychladnout.

2

Vychladlou polentu nakrájejte na dílky a na rozpálené grilovací pánvi grilujte dozlatova. Spolu s tím můžete opéct i snítku třešňových rajčátek. Podávejte jako přílohu nebo chuťovku k pivu a vínu.

NĚCO NAVÍC
Sypká instantní směs na přípravu polentové kaše se prodává v prodejnách zdravé výživy, v italských lahůdkářstvích i běžně v supermarketech.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...