Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piškotový dort s tvarohem a mandarinkami

Piškotový dort s tvarohem a mandarinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4770 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 644 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
krystalový cukr 300 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl špetka
Krém
ovoce
dle chuti

Postup

1

Nejlepší nadýchané piškotové těsto získáme tak, že nejprve ušleháme žloutky s cukrem do bílé pěny. Poté vmícháme mouku s práškem do pečiva. V jiné míse ušleháme z bílků a soli tuhý sníh, který také přidáme do těsta.

2

Dáme péct do trouby předehřáté na 175°C. Prvních 20 minut troubu vůbec neotvíráme, poté začneme kontrolovat špejlí, vyndáme, když se těsto přestane lepit.

3

Krém připravíme smícháním vyšlehané smetany, tvarohu a vanilkového cukru - je-li krém málo sladký, můžeme dát cukru více. Výbornou obměnou je čokoládový tvarohový krém - do krému přidáme 80 g čokolády rozpuštěné ve vodní lázni.

4

Krém použijeme jak dovnitř dortu tak nahoru. Poklademe ovocem a zalijeme želatinou (udělejte podle návodu na sáčku). Dozdobte podle fantazie. Já jsem dělala dort pro dědečka ve tvaru půllitru - nepekla jsem v dortové formě, ale na plechu, aby se mi lépe tvarovalo. Jinak ale můžete udělat klasický kulatý dort, případně koláč... A stejně tak ovoce se hodí prakticky jakékoli. Dobrou chuť :-)

Foto ilustrační, zdroj: Wikimedia.Commons.org

 
Autor: zuz_anka

Apetit magazín