Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z máslových fazolí s pancettou

Polévka z máslových fazolí s pancettou

3.2/5 Počet hodnocení: 24
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7006 kcal
Bílkoviny 245 g
Sacharidy 229 g
Tuky 604 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Krémová fazolová polévka

Suroviny

nahrubo
tymián 4 snítky
odrhnuté lístky
bílé, konzervované, tzv. máslových, scezené, propláchnuté
vývar kuřecí 750 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
pancetta 8 plátek
lze nahradit jinou sušenou slaninou
k podávání
pažitka 1 svazek
nasekaná

Postup

1
1 V hrnci rozehřejte máslo a asi 8 minut na něm pozvolna opékejte cibuli; měla by být dozlatova. Přidejte tymián, fazole a vývar a nechte 10 minut mírně bublat. Rozmixujte, vmíchejte smetanu, sůl a pepř.

2 Slaninu nechte v plátcích nebo ji nakrájejte na nudličky - jak to máte radši. Na plechu s pečicím papírem ji zasuňte do trouby pod gril a asi 5 minut grilujte dozlatova.

3 Polévku už jen prohřejte a podávejte ozdobenou slaninou a pažitkou s bílým chlebem.

NŇCO NAVíC
Tady stejně jako u jiných receptů můžete použít sušené fazole. Nejdříve je na 8-12 hodin namočte do studené vody. Vodu slijte a v čerstvé vodě je vařte 60-90 minut doměkka. Nesolte - solí se až po dokončení.

Apetit magazín