Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaný amur s letní zeleninou
Pošírovaný amur s letní zeleninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pošírovaný amur s letní zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2959 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 17 g
Tuky 244 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba pošírovaná v ochuceném oleji je opravdová lahůdka. „Druh zeleniny volte podle své chuti, možností a sezony,“ říká šéfkuchař, specialista na ryby Radek Šubrt, jehož receptem jsme se inspirovali.

Suroviny

amur 800 g
filety (viz Něco navíc)
olivový olej 200 ml
citronový tymián
snítka, dle chuti
rozmarýn
snítka, dle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčata cherry 100 g
rozpůlená
lilek 100 g
na kostky
cuketa ½ ks
na kostky
bazalka 2 snítky
listy
nebo olivový olej
k podávání

Postup

1

Kostky lilku osolte a nechte 15 minut vypotit. Potom je osušte a opečte na lžíci tuku v pánvi. Přidejte cuketu a rajčata a ještě chvíli opékejte. Stáhněte z ohně, vmíchejte bazalku a osolte a opepřete.

2

V hlubší pánvi zahřejte těsně pod bod varu (na 90 °C) olej s bylinkami. Vložte porce amura a pošírujte je asi 5 minut. Vyjměte rybí lopatkou, osolte, opepřete a podávejte se zeleninou a klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte celou vykuchanou rybu, seškrabte z ní šupiny, nařízněte ji podél páteře a po obou stranách podél žeber odřízněte filety. Ty pak nakrájejte na porce.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...