Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaný losos s citronovo-petrželkovou remuládou
Pošírovaný losos s citronovo-petrželkovou remuládou
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pošírovaný losos s citronovo-petrželkovou remuládou

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 246 g
Sacharidy 208 g
Tuky 190 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pošírování je skvělý způsob, jak získat pevné a přitom nevysušené rybí maso. Tekutinu, v níž se vařil losos, nevylévejte. Můžete ji použít jako slabý vývar – základ na krémovou polévku.

Suroviny

pepř 10 kuliček
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený na kousky
fenykl ½ ks
bulva narájená na proužky
pórek 1 ks
rozčtvrcený
citron 2 plátky
sůl 1 špetka
losos 1 kg
filet s kůží
salát
listový, k podávání
Na remuládu
+ klínky k podávání
hořčice dijonská 2 PL
nakrájená nadrobno
olivový olej 4 PL
sůl
petrželka 1 svazek
hladkolistá – lístky nasekané najemno + pár stonků ze svazku do vývaru

Postup

1

Do velké nádoby, kam se akorát vejde losos, vlijte 1 litr vody. Přidejte ostatní přísady, včetně stonků petrželky, přiveďte k varu a asi 15 minut povařte. Pak vodu ztlumte pod bod varu a vložte lososa – ten by měl být v tekutině ponořený, podle potřeby můžete přidat vodu. Na nízkém plameni zvolna zahřívejte, voda nesmí ani bublat, jen se jemně ‚chvět’. Pokud máte teploměr, udržujte teplotu na 80°C. Vařte celkově zhruba 10 minut, délka vaření se může lišit podle síly filetu.

2

Zatímco se losos pošíruje, připravte remuládu. Z citronů oloupejte kůru, včetně bílé části. Pak ostrým nožíkem mezi slupičkami vyřezejte citrusová filátka. Filátka nasekejte nadrobno. Prošlehejte hořčici, šalotku a cukr a do směsi vymáčkněte zbylou šťávu z citronových ‚kostřiček’ po filetování. Všlehejte 4 lžíce olivového oleje, pak vmíchejte nasekanou citronovou dužinu, trošku soli a petrželku.

3

Nechte lososa ve vypnuté lázni 5 minut odpočinout. Pak opatrně vyjměte, odstraňte kůži a podávejte se salátem a remuládou a klínky citronu navíc.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč