Snadná večeře z jedné pánve, která voní jako prázdniny na francouzském pobřeží.
Suroviny
Postup
Ve velké hluboké pánvi rozehřejte olej. Krátce na něm osmahněte cibuli, až změkne. Přidejte česnek, počkejte, až se rozvoní. Přidejte papriku, lilek, cukety a Provensálské bylinky Avokádo a za stálého míchání společně opékejte 5-10 minut.
Přidejte rajčata. Do plechovky nalijte trochu vody a přidejte ji do pánve. Přiveďte k varu a pod pokličkou duste 20 minut. Pak pokličku odkryjte a duste dalších 20 minut, až zelenina změkne a tekutina zhoustne.
Podle chuti přidejte balzamikový ocet, sůl a pepř. Pak v zelenině udělejte čtyři jamky, do kterých vyklepněte po jednom vejci. Každé lehce osolte a opepřete. Nechte na ohni další 2-4 minuty, dokud vejce nezpevní tak, jak je máte rádi. Posypte bylinkami.
NĚCO NAVÍCV sezoně můžete rajčata z konzervy nahradit půl kilem masitých oválných rajčat, spařených, oloupaných a nakrájených na kostičky.Zeleninu si můžete připravit předem. Stačí ji pak jen prohřát na pánvi a přidat k ní vejce. Provensálskou zeleninu podávejte s francouzskou bagetou nebo křupavým chlebem, který krásně nasákne všechnu omáčku. Provensálské koření je tradiční směs sušených bylinek oblíbená v jižní Francii v oblasti Provence, která dala směsi jméno.