Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčata pečená s česnekem a tymiánem

Rajčata pečená s česnekem a tymiánem

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 122 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 22 g
Tuky 1 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přirozeně sladká chuť rajčat pečením ještě zesílí. Skvěle doplní třeba mořskou rybu pečenou v solné krustě.

Suroviny

tymián 1 ČL
čerstvý
česnek 3 stroužky
rozdrcené
sůl
pepř
olivový olej
na zakapání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rajčata opláchněte; ponechte je na větvičkách, ale rozdělte je po třech. Tymián, česnek, špetku soli a pepře dejte do misky a promíchejte na pastu.

2

Každé rajče mělce nařízněte v horní části a do řezu vetřete trochu pasty. Rozložte rajská jablíčka na plech a zakapejte olejem. Pečte patnáct až dvacet minut. Hotová vypadají svraskle a jsou měkká, ale ještě si drží tvar.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

20.08.2015 11:12

Chci vyzkoušet! Jdu na to...

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...