Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rajčátka s avokádovou pěnou
Rajčátka s avokádovou pěnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajčátka s avokádovou pěnou

4.4/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Na 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1190 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 145 g
Tuky 41 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednohubky bez zbytečného pečiva

Suroviny

rajče 30 ks
malá, něco mezi třešňovými a normálními, aby velikostí odpovídala silnějšímu plátku okurky
oloupané, nakrájené na kousky
např. Lučina nebo Philadelphia
česnek 1 stroužek
malý, drcený
sůl mořská
čerstvá, zbavená semen, nadrobno
bazalka
listy, lze nahradit koriandrovými, na ozdobení

Postup

1

U stopky seřízněte čtvrtinu až třetinu rajčete. Na druhé straně uřízněte tenký plátek, aby rajčata dobře stála.

2

Dužinu z rajčat vydlabejte (dobře to jde tvořítkem na kuličky z melounů), rozložte je otvorem dolů na mřížku a nechte vykapat.

3

Rozmixujte avokádo, sýr, česnek, citronovou šťávu a osolte.

4

Vmíchejte chilli papričku a směsí naplňte připravená rajčátka.

5

Ozdobte lístky bazalky nebo koriandru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín