Výborné k opečenému chlebu a tvrdým sýrům.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
cibule červená
500
g
nasekaná
zázvor (čerstvý)
50
g
nastrouhaný
vinný ocet červený
300
ml
jablko
500
g
oloupaná na kostky
datle
200
g
vypeckované
sušené brusinky
100
g
hořčičné semínko
1
PL
kari koření
1
PL
třtinový cukr muscovado tmavý
400
g
sůl
2
PL
rebarbora
700
g
oloupaná, na 2 cm kousky
Postup
1
Cibuli vložte do velkého hrnce, přidejte zázvor a zalijte vinným octem. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat zhruba 10 minut.
2
Přidejte všechny ostatní ingredience kromě rebarbory a za stálého míchání opět přiveďte k varu.
3
Pak nechte bez pokličky 10 minut mírně vařit.
4
Přidejte rebarboru a odklopené vařte dalších 15–20 minut – čatní by mělo být lepkavé a husté.
5
Nechte čtvrt hodinky odpočívat a nakonec čatní naplňte do čistých a teplých sklenic a zavřete víčkem. Výborně chutná k opečenému chlebu a tvrdým sýrům, lepší je ho ale jíst až měsíc od uvaření – kvůli rozležení chutí.