Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ředkvičková polévka
Ředkvičková polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ředkvičková polévka

3.9/5 Počet hodnocení: 57
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1377 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 105 g
Tuky 91 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato polévka nás nadchla. Přidávají se do ní i ředkvičky i s lístky, takže nic nepřijde nazmar.

Suroviny

najemno
ředkvičky 2 svazky
1 do polévky, 1 na ozdobu (omyté a očištěné), i s listy
moučné, varný typ C, oloupané a na kostky
vývar zeleninový 800 ml
sůl a pepř
řeřicha
na ozdobu

Postup

1

V hrnci rozpusťte máslo, vsypte do něj cibuli, po chvíli přidejte jemně pokrájené ředkvičky a vše nechte na mírném ohni zesklovatět a změknout.

2

Potom přihoďte omyté a okapané ředkvičkové listy a míchejte do zavadnutí; trvá to asi 4 minuty.

3

Přidejte brambory, zalijte je horkým vývarem a vařte asi 20 minut doměkka.

4

Hrnec odstavte a polévku rozmixujte. Přeceďte přes jemné síto zpět do hrnce, vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.

5

Při podávání ozdobte jemně pokrájenými zbylými ředkvičkami a kerblíkem nebo výhonky řeřichy.

NĚCO NAVÍC

  • Na zjemnění můžete použít i běžnou třicetiprocentní smetanu ke šlehání, ale smetana s vyšším obsahem tuku dodá polévce naprosto dokonalou chuť i konzistenci.
  • Na polévku použijte jen nepoškozené mladé a nezavadlé listy ředkviček od osvědčeného pěstitele nebo z vlastní zahrádky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín