Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Snadné

Restované kapustičky servírujte jako zeleninovou přílohu k masu, nebo si je vychutnejte jen tak. Recept můžete vylepšit strouhaným sýrem nebo na závěr restování přilít smetanu. Pak už jen stačí přidat čerstvé pečivo a rychlá večeře je na stole.

Postup

1

Umytým kapustičkám odřízněte košťálek, pokud je to potřeba a překrojte je na poloviny. 

2

Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm kapustičky z obou stran 2-3 minuty. Měly by chytit barvu, ale ne se spálit.

 
3

Slaninu nakrájenou na tenké nudličky. Můžete ji přidat teď na začátku, anebo ji opéct zvlášť a bez vypečeného tuku ji přidat ke kapustičkám až na konec. Osolte a opepřete dle své chuti.

4

Takto připravené kapustičky můžete jíst jen tak, anebo je servírovat jako přílohu k rybě nebo k jednoduše upravenému masu.

Tip:

  • Kapustu můžete posypat oblíbeným měkkým sýrem a zakápnout balsamicem.
  • Přidat šlehačku s vysokým obsahem tuku a nechat ji rychle probublat až trochu zhoustne. Smetana natáhne výpek a krásně zateče do kapustových lístků.
  • Pokrm s těmito úpravami bude sytější, avšak stále vynikající.
  • Jako příloha stačí kousek kvalitního celozrnného pečiva.
Autor: mo-nika

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...