Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s hlívou a slaninou

Rizoto s hlívou a slaninou

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5119 kcal
Bílkoviny 491 g
Sacharidy 380 g
Tuky 177 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vývar zeleninový 2
rýže 400 g
sůl
pepř

Postup

1

Na másle osmažíme nakrájenou hlívu ústřičnou, přidáme slaninu na kostky a osmažíme. 

2

Přisypeme rýži a opékáme, po chvilce zalijeme zeleninovým vývarem a 15 a 20 minut vaříme bez míchání, než bude rýže uvařená na skuz. 

3

Přidáme kysanou smetanu, prohřejeme a dochutíme pepřem a solí. Nakonec posypeme parmezánem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: machetka

Apetit magazín