Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s paprikou a červenou cibulí

Rizoto s paprikou a červenou cibulí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1413 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 181 g
Tuky 33 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

olivový olej 1 PL
rozmarýn 1 PL
lístky
rýže 140 g
vývar zeleninový 850 ml
strouhaný

Postup

1

Ve větším hrnci nebo pánvi na oleji opékáme cibuli dosklovita asi 5 minut.

2

Přidáme papriku, slaninu a rozmarýn a další 3-4 minuty mícháme. Vsypáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vínem a mícháme, než se vyvaří. 

3

Ztlumíme a zalijeme sběračkou vývaru až se vstřebá přidáme další.Trvá to asi 20 minut než spotřebujeme celý vývar. 

4

Na konci vmícháme parmazán a osolíme a opepříme.

Autor: fuficek

Apetit magazín