Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s chipsy

Ryba s chipsy

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 832 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 116 g
Tuky 30 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minimum tuku a maximální chuť – odlehčená verze britské klasiky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
velký
okurka ¼ ks
jemně nasekaná
najemno
vinný ocet bílý 1 PL
bělomasá ryba 4 filety
římský kmín ½ ČL
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny brambory podélně rozkrájejte na 6–8 skrojků. Vsypte do pekáčku a zakapejte olejem. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte a pečte 40–45 minut doměkka; v polovině obraťte.

2

Pomeranč oloupejte nad miskou, abyste zachytili šťávu. Pak vyřízněte filátka (jen dužina beze slupky) a jemně je nasekejte. Smíchejte s okurkou, cibulí, octem a jogurtem, osolte a opepřete a nechte zakryté stranou.

3

Plech potřete olejem a naklaďte na něj ryby. Osolte, opepřete, zakápněte pomerančovou šťávou a pokmínujte. Vložte do trouby nad brambory a pečte 12–15 minut doměkka. Podávejte s jogurtovou zálivkou.

Apetit magazín