Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem
Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

4.2/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2174 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 100 g
Tuky 163 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nečekaná obměna klasické ryby s bramborovou kaší. Až ji ochutnáte, budete nadšení.

Suroviny

na růžičky nebo nakrájený
vývar kuřecí 750 ml
nebo zeleninový
studené, nakrájené
bělomasá ryba 4 ks
s kůží (každý cca 200 g) candát, jeseter, štika či mořské ryby
olivový olej
na potření
oregano 2 hrsti
čerstvé lístky
česnek 1 stroužek
drcený
balzamikový ocet 1 PL
bílý
sůl

Postup

1

Do rendlíku vložte květák, smetanu a vývar a přiveďte k varu na vysokém plameni.

2

Stáhněte oheň a mírně vařte cca 20 minut doměkka.

3

Květák slijte, trochu tekutiny přitom uchovejte.

4

Květák umixujte v robotu se dvěma lžícemi tekutiny z vaření, lžící másla a solí podle chuti dohladka. Odložte a udržujte teplé.

5

Rozpalte nepřilnavou pánev, rybu potřete olejem a opečte nejprve kůží dolů dozlatova a křupava, 4–5 minut. Obraťte ji a z druhé strany opékejte 3–4 minuty, aby se prohřála. Vyjměte z pánve a udržujte teplé.

6

Do pánve vložte máslo a oregano a minutu zahřívejte. Sejměte z ohně a vmíchejte česnek a ocet. Na talíře nandejte pyré, na něj posaďte rybu a přelijte oreganovým máslem.

NĚCO NAVÍC
Obměňovat můžete jak rybu, tak také bylinky – záleží jen na tom, co zrovna máte doma; nadchnout by vás mohla třeba čerstvá majoránka.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...