Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skotský rybí talíř
ryba
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Skotský rybí talíř

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 8 jako předkrm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1867 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 125 g
Tuky 90 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle si pochutnávají na uzených rybách ve Skotsku, zkuste to také!

Suroviny

treska 6 filet
uzených, pstruh
větší
malá, na tenké dílky
vinný ocet bílý 6 PL
hořčičné semínko 2 PL
velké, na dílky
petrželka 1 svazek
nasekaná
sůl
pepř
bílé, opečené, k podávání

Postup

1

Co můžete udělat den dopředu

Filety rozbalte, zbavte je kůže a kostí, obsahují-li nějaké. Rozdělte je na kusy a dejte na velký talíř. Přetáhněte plastovou fólií a dejte do chladničky.

2

Okurky omyjte, osušte a nakrájejte na tenká kolečka. Pak je dejte ve vrstvách střídavě s cibulí do cedníku a lehce osolte, asi na hodinu tohle celé postavte stranou.

3

Pak propláchněte studenou vodou, abyste odstranili zbývající sůl. Okurku s cibulí dejte oschnout na papírové utěrky.

4

Cukr vsypte do mísy a smíchejte se 4 lžícemi horké vody.

5

Až se cukr rozpustí, přidejte ocet a okurkovou směs.

6

Opepřete a vmíchejte hořčičné semínko (chcete-li). Zakryjte a dejte na hodinu nebo do druhého dne chladit.

7

V den D

Talíř s rybou vyjměte z lednice a nechte dojít pokojové teploty.

8

Smetanový křen smíchejte se zakysanou smetanou.

9

Do okurkové směsi vmíchejte petrželku.

Na talíř přidejte citron a podávejte s nakládanou okurkou, křenovou smetanou a pečivem.

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...