Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybizová marmeláda

Rybizová marmeláda

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 515 g
Tuky 0 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybíz obsahuje mnoho pektinu, díky čemuž je skvělý pro přípravu marmelád a džemů. Rybízová marmeláda má příjemnou nakyslou chuť, proto se dokonale hodí do mnoha koláčů a dezertů či jako náplň lineckého cukroví.

Suroviny

vymačkaná rybízová šřáva
krystalový cukr 450 g

Postup

1

Rybíz důkladně omyjeme. Není třeba je odstopkovat. Ovoce stačí pomlít na mlýnku i se stonky. Propasírujeme. Můžeme použít přímo i odšťavňovací mlýnek.

2

Šťávu vlijeme do hrnce a dáme vařit.

3

Po asi 5 minutách vaření přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut.

4

Pokud je směs stále velmi kyselá, můžete přidat ještě trochu cukru a necháme povařit, aby se cukr důkladně rozpustil.

5

Jakmile je džem hotový, ještě horký ho naplníme do sterilizovaných a důkladně vysušených sklenic. Uzavřeme a otočíme alespoň na 10 minut dnem vzhůru.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín