Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s jablky a kořeněnou jablečnou zálivkou

Salát s jablky a kořeněnou jablečnou zálivkou

Zatím nehodnoceno
Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 0 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na první pohled překvapivá kombinace, do které se po prvním ochutnání zamilujete.

Suroviny

  • 1 menší červené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
  • 1 menší zelené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
  • asi 300 g směsi salátových listů včetně červeně zbarvených a polníčku

NA ZÁLIVKU

  • 60 ml neslazeného jablečného džusu nebo moštu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce oleje vhodného do salátu (viz Něco navíc)
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžičky přírodního cukru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 špetky mleté skořice
  • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku

Postup

1

Ve velké míse prošlehejte suroviny na zálivku. Vmíchejte nakrájená jablka. Navrch nasypte salátové listy. Salát můžete odložit na pár hodin do chladničky; těsně před podáváním ho promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Do salátu lze použít třeba olej z révových jadérek, ořechový, nebo kvalitní neutrální řepkový či slunečnicový. K dostání např. na www.vomfass.cz

Apetit magazín