Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se sýrem, melounem a mátou

Salát se sýrem, melounem a mátou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1044 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 23 g
Tuky 77 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Překvapivá letní kombinace, která zaboduje na celé čáře. Salát se sýrem, melounem a mátou je svěží letní kombinace, kterou oceníte v čase oběda i večeře. 

Suroviny

nebo Vezír či El Grillo z Mlékárny Olešnice, druhý z nich prodává např. Billa, na tenké plátky
dužina nakrájená na plátky
fazolky zelené 200 g
jemné, mladé
máta svazek
nasekaná najemno
olivový olej 1 PL
plus trochu na pokapání
čerstvě opečený, k podávání
pepř
na dochucení
sůl mořská

Postup

1

Zahřejte gril na vysokou teplotu.

2

Plátky sýra rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opečte z každé strany 2 minuty.

3

Smíchejte meloun, fazolky a mátu s citronovou šťávou a olivovým olejem, osolte a opepřete.

4

Rozdělte na talíře a navrch dejte plátky sýra. Chcete-li, zakapejte trochou oleje. Jezte s pitou.

NĚCO NAVÍC: Silnější fazolové lusky před konzumací krátce povařte v páře a pak prolijte studenou vodou, aby vychladly.

Související články

Komentáře

21.01.2010 22:45
Výsledná chuť je prudce osvěžující. Jen uvažuji o nutné přítomnosti fazolek. Celkově totiž salát stále působil dost nesourodě. Chutě jakoby přes tvarovou různorodost surovin neměly možnost prolnout a dosáhnout tak kýžené harmonie. Vyzkoušet doporučuji, jen ty fazolky... :)

Apetit magazín