Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny
Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z čerstvého špenátu, hub a slaniny

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 688 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 42 g
Tuky 20 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčné lístky, pevné houby a vlahá, pikantně křupavá zálivka vytvoří podivuhodný kontrast. Zálivku jsme si vypůjčili z Valašska, kde se odedávna používá na salát z čerstvého zelí.

Suroviny

čerstvé lístky
nakrájené na plátky
slanina 200 g
ocet 2 PL
nejlépe přírodní
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Špenátové lístky důkladně propláchněte, větší natrhejte. Vložte je do cedníku spolu s plátky hub a přelijte vroucí vodou. Přesuňte do mísy.

2

Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na nepřilnavé pánvi je na středním plameni pomalu vyškvařte. Cukr rozpusťte v octu a směs přidejte do pánve (opatrně, horký tuk prská!). Ihned přelijte přes salát a okamžitě podávejte, než začne slanina tuhnout. Podle chuti osolte a opepřete.

Zdravě železItá zeleň
Pověsti o velkém obsahu železa ve špenátu jsou prý přehnané, přesto ho v sobě má dost. Abyste zachovali i vitamin C, čerstvý špenát nevařte, jen krátce spařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 16:06
Recept se nachází v č.1/06, str.16

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč