Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 926 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 38 g
Tuky 69 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát má výraznou chuť díky ančovičkám, které se v oleji doslova rozplynou.

Suroviny

fazolky zelené 500 g
čerstvé
sůl
pepř
olivový olej 4 PL
extra panenský
10 ks
filátka z ančoviček konzerované, opláchnuté, osušené
kapary 25 g
šťáva
bazalka hrst
malá hrst, čerstvá
k podávání

Postup

1
Fazolky vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a tři minuty vařte. Sceďte, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.

2
Připravte zálivku: ančovičky a kapary nasekejte, dejte do salátové mísy a promíchejte s citronovou šťávou a zbývajícími dvěma lžícemi oleje. Olivy vypeckujte a lístky bazalky natrhejte na drobné kousky. Do mísy se zálivkou přidejte fazolky a posypte olivami i bazalkou. Podávejte s citronem k zakápnutí.

Tip na přepravu
Blanšírované fazolky propláchněte studenou vodou a dejte je do plastové krabice. Zálivku a olivy s bazalkou nejlépe převezete v zavařovací sklenici s víčkem. Salát smíchejte až na místě.

Komentáře

10.09.2007 21:01
Recept se nachází v č.7/06, str.60

Apetit magazín