Jezte třeba k rybě na přírodní způsob.
Suroviny
brambory
500
g
uvařené ve slupce
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
česnek
2
stroužek
kapary
1
PL
drobné
zázvor (čerstvý)
1
ČL
prolisovaný (lze vynechat)
chilli paprička
1
ks
červená
balzamikový ocet
3
PL
olivový olej
3
PL
sůl
pepř
na dochucení
polníček
100
g
Postup
1
500 g brambor, vařených a oloupaných, nakrájejte na kolečka a opečte ve velké nepřilnavé pánvi (radši po částech) na 2 lžících olivového oleje z obou stran dozlatova. Mezitím najemno nasekejte 1 oloupanou cibuli a smíchejte se 2 podrcenými stroužky česneku a 1 lžící drobných kaparů (milovníci ostrého dají místo nich 1 lžičku prolisovaného čerstvého zázvoru). 1 červenou chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. V misce ji smíchejte s cibulovou směsí, 3 lžícemi balzamikového octa a 3 lžícemi olivového oleje, solí a pepřem.
2
Do salátové mísy dejte ještě teplé opečené brambory, přidejte 100 g polníčku (důkladně opraného) a zalijte zálivkou.