Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z rajčat a paprikového salámu
Salát z rajčat a paprikového salámu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z rajčat a paprikového salámu

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 572 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 31 g
Tuky 41 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá sladká rajčata a pikantní salám spolu tvoří překvapivou harmonii!

Suroviny

rajče 500 g
pŕepůlená
jarní cibulka 2 ks
nakrájená najemno
olivový olej 3 PL
+ 1 PL na osmažení uzeniny
ocet 1 PL
nejlépe sherry
čabajka, chorizo
sůl
pepř mletý

Postup

1

Rajčata a cibulku v míse osolte a opepřete, zakápněte olejem a octem. Promíchejte a nechte půl hodiny stát.

2

Před koncem této doby nakrájejte klobásu našikmo. V silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a minutu na něm opékejte uzeninu, pak ji vyjměte děrovanou naběračkou a nechte stranou. Trochu aromatického paprikového oleje z pánve přidejte k rajčatům a promíchejte.

3

Děrovanou naběračkou rozdělte rajčata s cibulkou na talíře nebo do misek a navršte na ně opečenou klobásu. Zakápněte šťávou z mísy, pomelte trochou pepře a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín