Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šampaňské želé s rybízem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3447 kcal
Bílkoviny 525 g
Sacharidy 289 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud chcete dezert přizpůsobit potřebám a chutím školou povinných, sáhněte po dětském ,šampaňském‘.

Suroviny

želatina 4 plátky
cukr 200 g
přírodní

Postup

1

Želatinu namočte do ledové vody. Většinu rybízu vsypte do kastrůlku s cukrem a 50 ml vína. Přiveďte k varu a nechte asi pět minut probublávat, až se rybíz rozvaří. Pak jej propasírujte přes síto, abyste odstranili semínka.

2

Z plátků želatiny vymačkejte vodu a želatinu rozpusťte v horkém rybízovém pyré. Opatrně přilijte zbylé víno a odstraňte případnou pěnu. Trochu pyré rozlijte do šesti misek a nechte několik hodin usadit. Pak ho posypte zrnky rybízu a zalijte dalším pyré. Postup ještě jednou zopakujte a želé pak nechte přes noc tuhnout.

3

Před podáváním misku krátce namočte do horké vody a želé vyklopte na talířek. Podávejte se zbylým rybízem. Můžete doplnit šlehačkou nebo zakysanou smetanou a sušenkami.

Ještě opojněji!
Rybíz promíchaný s cukrem je výbornou náplní do palačinek. Na výrazně ,dospělejší notu zahrajete, když do čisté lahve naložíte 100 g rybízu s 50 g krupicového cukru. Směs pak zalijte 300 ml vodky. Zazátkujte, důkladně protřepte a nechte dva týdny stát.
Ponechte v mrazáku a podávejte vychlazené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč