Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Serpentini s rukolou
Serpentini s rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Serpentini s rukolou

4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2820 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 406 g
Tuky 75 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rukola umí být někdy pořádně ostrá. V těstovinách je proto výraznější než špenát.

Suroviny

ciabatta 3 plátky
bez kůrky
olej
sezamová semínka 3 PL
česnek 2 stroužky
těstoviny 320 g
serpentini
rukola 100 g
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozmixujte nahrubo 3 plátky ciabatty bez kůrky a opékejte je dozlatova na 4 lžících oleje spolu se 3 lžícemi sezamových semínek. Dejte na papírovou utěrku okapat.

2

Zvlášť na 4 lžících oleje minutu opékejte 2 stroužky česneku na plátky, pak přidejte 3 rajčata na kostky a po 2–3 minutách vmíchejte serpentini, 100 g rukoly, 80 g černých oliv, sůl a pepř. Na prudkém ohni párkrát prohoďte.

3

Smíchejte se strouhankou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín