Až ochutnáte tyhle masové koule s rajčaty, mražené už nebudete chtít!
Suroviny
Postup
Maso, parmazán, stroužek česneku, vejce, petrželku, sůl a pepř spolu prohněťte.
Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a přetažené fólií je dejte na 20 minut do chladničky.
V kastrole rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a zbylé stroužky česneku; stačí přibližně 4 minuty.
Přidejte rajčatové pyré, rajčata, vývar, bazalku a víno. Povařte asi 35 minut do zhoustnutí.
Vyjměte bazalku, osolte, opepřete. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody na skus čili al dente.
Sceďte a udržujte v teple.
Zbylý olej rozehřejte na pánvi a po částech na něm ze všech stran osmah- něte masové kuličky.
Nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s těstovinami a omáčkou. Podle chuti posypte parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li si být jistí, že jsou kuličky úplně hotové, povařte je 5–10 minut v omáčce. Ta tím dostane ještě lepší chuť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů)
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů)