Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldové krekry z vinného těsta
Špaldové krekry z vinného těsta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špaldové krekry z vinného těsta

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 185 g
Tuky 26 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá, zdravá a rychle hotová chuťovka třeba k vínu.

Suroviny

mouka špaldová hladká 250 g
nejlépe chlebová
suché
hustý
pokojová teplota
sůl 4 špetka
do těsta
semínka
libovolná (mák, lněné, sezam)
sůl vločková
na posypání

Postup

1

Suroviny zpracujte rukama na konzistentní a nelepivé těsto. To pak rozválejte na placku silnou cca 0,5 centimetru (mouka na vál není potřeba, těsto nelepí). Povrch posypte libovolnými semínky a hrubozrnnou solí – prsty semínka a sůl do těsta lehce zamáčkněte a tvořítky z něj vykrajujte krekry.

2

Troubu předehřejte na 160 °C. Krekry poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete studenou vodou (nejlíp to jde prsty) a pečte 20–30 minut.

TIPY & TRIKY
Semínka můžete také zapracovat do těsta a povrch jen posypat solí. Pokud chcete mít krekry zlatavé, vodu na potření nahraďte rozšlehaným vejcem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...