Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátová polévka se sázeným vejcem a rukolou
Špenátová polévka se sázeným vejcem a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátová polévka se sázeným vejcem a rukolou

4/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1379 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 79 g
Tuky 78 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát má své fanoušky i zaryté odpůrce. My stojíme jednoznačně na jeho straně a věříme, že ani odpůrci neodolají svěžímu talíři s bylinkami, krémovým sýrem a sázeným vejcem.

Suroviny

velké
česnek 2 stroužky
varný typ B nebo C
olej 1 PL
mražený
sůl
pepř
čerstvě mletý
typu lučina
K podávání
na opékání
vejce 4 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Oloupejte cibuli, česnek i brambory. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, brambory na kostičky. V hrnci rozehřejte tuk a opečte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek a brambory a opékejte ještě minutu až dvě. Do hrnce vložte nerozmražený špenát, osolte, zalijte 750ml horké vody a pomalu vařte 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Stáhněte z ohně, přidejte skoro všechen sýr (trochu odložte na ozdobení) a rozmixujte na hladký krém.

2

Mezitím na pánvi (nebo v lívanečníku) rozehřejte lžíci másla a rozklepněte do něj vejce tak, aby žloutek zůstal neporušený. Osolte a opepřete. Vejce jsou hotová, když je bílek tuhý a žloutek zhoustne, ale zůstává dosud tekutý.

3

Porce polévky ozdobte vejcem, lístky rukoly, pepřem a odloženým sýrem.

NĚCO NAVÍC
Zdá-li se vám polévka málo sytá, doplňte ji topinkami opečenými na tuku na pánvi a potřenými česnekem či nasucho zapečenými v troubě s hrstí strouhaného čedaru, ementálu nebo parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...