Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špízy ze srdíček s nastavovanou kaší a zelným salátem
Špízy ze srdíček s nastavovanou kaší a zelným salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špízy ze srdíček s nastavovanou kaší a zelným salátem

4.9/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1680 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 150 g
Tuky 81 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Srdíčka jsou naším oblíbeným jídlem, protože na tak malou cenu mají vysoký obsah kvalitních bílkovin,“ prozrazuje o svém oblíbeném skromném receptu autorka kuchařek Kamila Procházková.

Suroviny

Na špízy
česnek 1 stroužek
drcený
rostlinný olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
majoránka (drhnutá) 1 špetka
Na kaši
kroupy 150 g
sůl
česnek 1 stroužek
majoránka (drhnutá)
nebo čerstvá, množství dle chuti
Na salát
hlávkové
sůl ČL
ocet 3 PL
rostlinný olej 2 PL

Postup

1

Z kuřecích srdíček okrájejte horní části se zbytky cév. Odřezky nevyhazujte, můžete je použít do vývaru. Očištěná srdíčka promíchejte s česnekem, olejem, solí, pepřem a majoránkou. Nechte marinovat do druhého dne.

2

Zelí na salát nakrájejte na tenké nudličky. V nekovové míse ho posypte cukrem a solí, rukama jej promačkejte, až začne pouštět šťávu a křehnout. Přidejte ocet a olej, promíchejte a dejte do chladničky alespoň na hodinu odležet.

3

Kroupy propláchněte, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka, trvá to asi 30–40 minut podle velikosti krup. Slijte a tekutinu uchovejte.

4

Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Slijte je a rozšťouchejte, smíchejte
s kroupami, máslem, česnekem a majoránkou – sušenou promněte v rukou, čerstvou pokrájejte. Podle potřeby kaši zřeďte tekutinou z krup.

5

Špejle na napichování špízů namočte předem do studené vody, maso se k nim nebude tolik připékat. Troubu předehřejte na 190°C. Srdíčka napíchejte na špejle jako špízy. Naskládejte do pekáčku a pečte přiklopené do změknutí 30–40 minut, podle potřeby můžete mírně podlít vodou. V polovině pečení špízy odklopte, otočte a pečte již odklopené. Podávejte s kroupovou kaší a zelím.

NĚCO NAVÍC
Pro urychlení vaření můžete kroupy namočit den předem do studené vody.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč