Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak s citronem & bramborovým salátem

Steak s citronem & bramborovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2174 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 127 g
Tuky 131 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Steak potřený citronovou šťávou a salát z fazolek, rajčat, petrželky a brambor. Kombinace, která vás dostane.

Suroviny

ze 2 citronů
olivový olej 6 PL
lze nahradit svíčkovou, nebo jiným hovězím minutkovým masem
drobné, salátové, vydrhnuté, větší přepůlit nebo rozčtvrtit
fazolky zelené 200 g
mražené, zelené
rajčata cherry 500 g
petrželka svazek
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1
1 Citronovou šťávu smíchejte s olivovým olejem a dvěma špetkami soli. Steaky potřete každý jednou lžící směsi a pořádně je posypte drceným pepřem.

2 Brambory uvařte doměkka (cca dvanáct minut), na poslední tři až čtyři minuty přihoďte fazolky. Slijte a smíchejte s rajčátky, petrželkou a zbývající citronovou směsí.

3 Steaky opečte na grilovací či jiné pánvi nebo na grilu, dvě a půl minuty z každé strany, aby byly krvavé až středně propečené. Podávejte s bramborovým salátem.

Apetit magazín