Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 10
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2482 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 426 g
Tuky 83 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlina v zimě? Proč ne. Díky štiplavému zázvoru má v sobě i něco hřejivého.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

rebarbora 3 hrnky
oloupaná, nakrájené na kostky, lze nahradit mraženou nebo sklenicí rebarborového kompotu
ušlehaná
2 PL
kandovaný zázvor

Postup

1

Rebarboru promíchejte s cukrem, vsypte do nevymaštěné zapékací formy a zakryté pečte 30–40 minut při 190 °C tak, aby rebarbora úplně změkla. (Pokud máte kompot z rebarbory, trochu ho svařte, aby měl konzistenci sirupu a objem tři hrnky.)

2

Rozvařenou rebarboru nechte vychladnout a pak dejte na pár hodin do ledničky.

3

Rebarborovou směs smíchejte s citronovou šťávou a zázvorem a opatrně obraťte do šlehačky. Dejte do zmrzlinového stroje či do větší plastové nádoby a dejte mrazit. Pokud nemáte zmrzlinovač, vždy cca po hodině a půl trochu promíchejte.

NĚCO NAVÍC: Mraženou rebarboru jsme sehnali v pražském velkoobchodě CIPA. Až přijde její sezona, neváhejte a zamrazte si ji sami nebo z ní připravte kompot či marmeládu. Pokud máte malý mrazák, před mražením ji poduste nebo upečte nasucho v troubě – zmenší svůj objem

Související články

Apetit magazín