Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sváteční Raffaello cheescake

Sváteční Raffaello cheescake

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9803 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 701 g
Tuky 682 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 350 g
ideálně kokosové, lze však použít i jiné a přidat trochu kokosu
máslo 100 g
Náplň
vejce 4 ks
slazené
Krém
kokos 70 g
máslo 200 g
Na zdobení
loupané

Postup

1

Všechny ingredience vytáhneme z lednice, aby získaly stejnou teplotu

2

Korpus: Nadrcené sušenky spojíme s povoleným máslem a cukrem. Můžeme použít mixer nebo rozdrtit v sáčku válečkem.

3

Sušenkový základ natlačíme polévkovou lžící do dortové formy. Pokryjeme dno i kousek okraje. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 170 st C.

4

Na Raffaelo krém rozlámeme bílou čokoládu do nerezové suché misky a pokrájíme do ní na kousky změklé máslo.

5

Celou misku vložíme do vodní lázně (nad malý hrnec s vodou tak, aby voda nedosahovala až po misku). Necháme rozpustit.

6

Odstavíme z vodní lázně a pomalým slabým proudem přiléváme za stálého míchání kondenzované mléko. Až na závěr přidáme kokos.

7

Krém vložíme do lednice. V tuto chvíli vložíme na 10minut sušenkový korpus do rozehřáté trouby a pečeme cca 10 minut.

8

Náplň připravíme tak, že v míse mícháme sýr, zakysanou smetanu, cukr a špetku soli. Pokud použijeme mixér, mícháme na nízké otáčky, abychom do hmoty nezašlehali moc vzduchu.

9

Rozpůlíme vanilkový lusk a špičkou nože seškrábneme semínka.

10

Přidáme do hmoty spolu s citrónovou šťávou. Postupně vmícháváme jedno vejce zadruhým, vždy počkáme než se hmota spojí.

11

Nakonec vmícháme kondenzované mléko a kokosové mléko. (pokud máte plechovku s pevnou částí - krémem i tekutou - mlékem, použijte pouze pevnou část).

12

Hmotu nalejeme na zapečený sušenkový základ a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Na dno trouby pokládám malou zapékací misku s horkou vodou.

13

Po upečení necháme pomalu chládnout v otevřené troubě.

14

Vychladlý korpus polejeme Raffaelo krémem.

15

Více vychladlý krém můžeme dát do cukrářského sáčku a nazdobit jednotlivé porce malými hnizdečky na které položíme kupované Raffaelo kuličky nebo z krému vykrojíme lžičkou hmotu, do které vložíme mandli, vyválíme kuličky, které obalíme v kokosu (máme domácí Raffaelo kuličky). Boky dosypeme kokosem.

16

Necháme vychladit v lednici nejlépe do druhého dne.

Autor: recko1

Apetit magazín