Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svěží cheesecake s borůvkami

Svěží cheesecake s borůvkami

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2982 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 196 g
Tuky 189 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na korpus
sušenky 150 g
Na náplň
ricotta 200 g
vejce 3 ks
limetová šťáva
z půl limety
cukr 70 g

Postup

1

Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 170°C a do spodu vložíme plech s vodou.

2

Nejprve si připravíme sušenkový základ. Rozmixujeme sušenky spolu s ořechy do hladka. Spojíme se změklým máslem. Směs podobnou drobence vtlačíme na dno formy a zarovnáme. Dáme odležet do lednice.

3

Mezitím si připravíme náplň , tvaroh a sýry zpracujeme v robotu do hladkého krému. Postačí vám i obyčejný mixér. Přidáme cukr a následně po jednom vejce. Nakonec přimícháme šťavu z limety a dřeň z vanilkového lusku. Vzniklý hladký krém nalijeme do formy na sušenkový základ.

4

Do trouby umístíme pečící mřížku pro cheesecake, nejlépe těsně nad plech s vodou. Pečeme 40-50 minut. Okraje by měli být po upečení zbarvené do zlatova, ale uprotřed by se měl cheesecake lehce třást. Po dopečení necháme chvíli v otevřené troubě zchladnout a až poté ho vyndáme a počkáme do vychaldnutí. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými borůvkami a kousky limet.

Autor: zmolilova

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...