Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tabouleh z kuskusu
Tabouleh z kuskusu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Tabouleh z kuskusu

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1802 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 190 g
Tuky 91 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný tabouleh z kuskusu.

Suroviny

Hlavní
kuskus 250 g
zralá, nadrobno
okurka ½ ks
najemno
jarní cibulka 1 svazek
šikmo pokrájené
petržel 40 g
čertvé, nasekané
z jednoho citronu
Na zálivku
olivový olej 6 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
sůl
pepř

Postup

1

Kuskus připravte podle návodu.

2

Přimíchejte všechnu nakrájenou zeleninu, petržel a citronovou kůru.

3

Suroviny na zálivku smíchejte a přelijte jimi kuskus. Dobře promíchejte a podávejte samotné nebo jako přílohu ke grilovaným masům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

25.01.2008 10:17
Výborné, lehké, jen opatrně s citrónovou kůrou. Nastrouhala jsem tam jen 1/4 uvedeného množství a ve výsledku to i přesto bylo intenzivní. Ale možná je to tím, že jinak c.k. vynechávám u všech receptů...;-)
02.09.2007 15:23
Recept se nachází v č.7/05, str.14
31.03.2007 14:39
Vyzkoušela jsem a nemá to chybu. Petrželky bych se vůbec nabála, dá tomu tu správnou chuť. /plně njevíc jsem si pochutnala druhý den, kdy se všechny přísady kráásně propojily. Mňam!
10.08.2006 15:02
Někde jsem četla, že v Maroku se dělá tento salát pouze z Bulguru ( drcené pšenice), velkého množství zelené petrželky plus olivový olej a sůl. Odkud pochází Vaše verze Tabouleh? Děkuji za odpověď. Zdraví Dana Herinková
10.08.2006 14:58
Prosím, uveďte znovu kolik se do salátu přidává petrželové natě. V receptu je to nezřetelné - 40g nebo 400 g... můžete to opravit? Děkuji Herinková

Apetit magazín