Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Telecí se zeleninou na šalvěji
Telecí se zeleninou na šalvěji
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Telecí se zeleninou na šalvěji

4.6/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3600 kcal
Bílkoviny 315 g
Sacharidy 97 g
Tuky 214 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení jemného masa, křehké karotky a hrášku patří k české tradici. Telecímu také mimořádně dobře voní šalvěj – ta se k němu dává hlavně v Itálii. Zaručujeme, že si budete přidávat!

Suroviny

ramínko, plecko či kýta
mrkev 500 g
hrášek 2 hrsti
mražený
housky 1 ks
starší, namočená v mléce
vejce 1 ks
olivový olej extra panenský 4 PL
šalvěj 1 hrst
lístky
sůl
pepř

Postup

1

Ostrým nožem vytvořte v mase kapsu. Na másle poduste polovinu hrášku a karotky; stačí pět minut. Vsypte do mísy a promíchejte s namočenými kostičkami pečiva. Přidejte vejce, osolte a opepřete. Směs vpravte do kapsy v telecím a otvor spíchněte jehlou. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Maso vložte do pekáče. Osolte a opepřete, posypte lístky šalvěje, obložte zbylou karotkou a hráškem. Zakápněte olejem.

3

Vložte do trouby a pečte zhruba hodinu; občas maso potřete vypečenou šťávou. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce. Využijete ale i ty starší, pokud je s mlékem a smetanou zpracujete na kaši.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

04.09.2007 20:31
Recept se nachází v č.4/06, str.38

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...