Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem
Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Teplý kuřecí salát s citronem a tymiánem

5/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 958 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 18 g
Tuky 51 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hit horkého léta

Suroviny

pokrájené na proužky
a šťáva z jednoho citronu
tymián 1 ČL
sušeného, nebo pár snítek čerstvého
olej 3 PL
salát 150 g
směs, nebo natrhané hlávky little gem
malá, rozpůlená, rozkrájená na kolečka
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vypeckované a rozpůlené
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Do mísy vložte proužky masa, citronovou kůru, tymián, spoustu pepře a sůl podle chuti. Důkladně promíchejte. Na pánvi zahřejte lžíci oleje a osm deset minut opékejte kuře, až bude zlatavé a propečené. Mezitím rozprostřete salátové lístky spolu s cibulí na servírovací talíř či do mísy.

2

Na pánev přidejte olivy i česnek a opékejte ještě minutu. Pak vše přesuňte k salátu. Na pánev, už mimo plamen, vlijte zbývající olej a citronovou šťávu. Pořádně promíchejte a seškrábejte přípečky. Ochutnejte a přelijte přes kuře a salát. Jezte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

03.01.2018 16:54

Výborný a jednoduchý!

Apetit magazín