Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s dvojí omáčkou
Těstoviny s dvojí omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s dvojí omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2699 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 204 g
Tuky 121 g
Vláknina 105 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým těstovinám, ať už jsou to špagety, tagliatele nebo linguine, sluší jarní kopřivy! 

Suroviny

Na masovou omáčku
olivový olej 4 PL
česnek 8 stroužků
rajčatová passata - pyré 200 ml
oregano 3 PL
sůl
pepř
cukr 1 špetka
Na kopřivovou omáčku
olivový olej 2 PL
kopřiva 1 kg
Na těstoviny
těstoviny 1 bal
široké
K podávání

Postup

1

Na oleji osmahněte pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso a rozmělněte je vařečkou. Přilijte rajčata i s nálevem, passatu a lehce osolte a opepřete. Na mírném plameni vařte asi čtyřicet minut, aby omáčka hezky zhoustla. Dochuťte oreganem, solí, pepřem a špetkou cukru.

2

Připravte kopřivovou omáčku: na oleji osmahněte pokrájenou cibulku, vsypte najemno pokrájené špičky kopřiv (varem značně zmenší objem) a asi osm minut je duste. Zavadnou, ale neztratí barvu.

3

Podávejte s těstovinami povařenými na skus, posypané parmazánem.

Komentáře

09.01.2008 10:19
Recept se nachází v č.4/07, str.92

Apetit magazín